Aizslietnis kā dekoratīvs elements

Kas ir aizslietnis un kam tas nepieciešams?

Vispirms jānoskaidro, kas ir aizslietnis un kāds ir tā galvenais mērķis. Šādas konstrukcijas paredzētas telpas sadalīšanai atsevišķās zonās un dažādos līmeņos. Bērnistabā ar aizslietņa palīdzību guļamzona tiek atdalīta no rotaļu vai mācību zonas.

Reizēm aizslietnis tiek ierīkots kā dekoratīvs elements, kas papildina interjeru. Šādi izstrādājumi noteikti tiek rotāti ar dekoratīviem elementiem, kuru noformējums tiek saskaņots ar kopējo telpas stilistisko iekārtojumu.

Aizslietņa izmantošanas priekšrocības telpas sadalīšanai zonās

Tāpat kā jebkurai citai konstrukcijai arī aizslietnim, kas tiek izmantots telpas sadalīšanai zonās, piemīt virkne labu īpašību:

  • uzstādīšanai nav nepieciešams veikt montāžas darbus;
  • vienkārša pārvietošana uz jaunu vietu – pateicoties tam, iespējams ērti mainīt konkrētas istabas plānojumu;
  • uzglabāšanas ziņā aizņem maz vietas – saliktā veidā aizslietnis ērti ievietojams skapī vai noliktavas telpā;
  • pieejamība – jātērē mazāk naudas, salīdzinot ar kapitālās konstrukcijas montāžu.

Klasisks aizslietņa variants parasti sastāv no vairākām, kopā savienotām vērtnēm. Pateicoties šādai konstrukcijai, to iespējams ērti pielāgot noteiktam slīpumam. Ar aizslietņa palīdzību istabā tiek norobežota konkrēta tās daļa, taču, lai sadalītu telpu uz pusēm, būs nepieciešams izmantot vairākus aizslietņus.

Izvēloties aizslietni, ir jāņem vērā istabas interjers, kas var būt ļoti daudzveidīgs. Tiek uzskatīts, ka klasiskie varianti būs piemēroti jebkuram dizainam, tāpēc, lai nenošautu garām, var izvēlēties ierastu, gaišas krāsas aizslietni un eksperimentēt ar tā uzstādīšanu. Ja aizslietnis paredzēts lietošanai bērnistabā, tādā gadījumā var izvēlēties baltu konstrukciju un kopā ar bērnu pievienot tai krāsas. Šāds process sekmēs bērnu un vecāku satuvināšanos, sagādās milzum daudz prieka un ļaus radīt pilnīgi unikālu un neparastu aizslietni.

>>> Izvēlies aizslietni kopā ar E-interjers <<<